Menu

A finanszírozás kulcskérdés lesz a paksi tenderen

Tóth Csilla - A finanszírozás kulcskérdés lesz paksi tenderenA paksi bővítés tenderét az év végéig kiírják, ha nem lesz gond a finanszírozással.

 

Erről beszélt Varsóban Tóth Csilla, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese, műszaki igazgatója, akinek a varsói tanácskozáson elhangzott szavait a nuclear.ru portál idézte.

Tóth Csilla szerint “alaposabban meg kell vizsgálnunk a finanszírozási lehetőségeket”, de azt is kifejtette, hogy az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. szeretné megismertetni a paksi tender potenciális indulóit az engedélyeztetési eljárással, hogy csökkentsék a csúszás kockázatát. “Öt blokktípus jöhet számításba, a VVER-1200-as, az AP1000-es, az APR-1400-as, az ATMEA1-es és az EPR” – mondta Tóth Csilla.

A konferencia szervezőinek tárjékoztatása szerint mintegy 30 százalékos lehet a magyar beszállítói arány. A 400 jelentkező közül 158 felelt meg az előminősítésen. “A paksi bővítés során az új blokkok 2025-2026-ban állhatnak termelésbe. Magyarország a Pakson termelt áram egy részét közép-európai országokba exportálhatja” – idézte Tóth Csillát a nuclear.ru portál.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Új ösvényeket vágva
A Roszatom készül a paksi bővítésre
Előkészületek a paksi tenderre
Többet kínál a magyar cégeknek a Roszatom
Negyedik generációs blokkhoz is várnak magyar beszállítókat
A tanulópénzt meg kell fizetni


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére