Menu

A Ganz szivattyúkat gyárt az új belarusz atomerőműnek

A Ganz szivattyúkat gyárt az új belarusz atomerőműnek
Megkezdte az épülő belarusz atomerőműnek készülő szivattyúk gyártási előkészítését a Roszatom magyarországi vegyesvállalata, a Ganz EEG Kft.

 

Összesen nyolc nagy teljesítményű keringető szivattyút gyárt a Ganz az osztroveci két, egyenként 1200 MW-os blokk számára. A hűtővízrendszerhez tervezett gépek gyártása előtt a gyár elkészíti az óriási szivattyúk méretarányosan lekicsinyített modelljét és az úgynevezett kisminta-mérésekkel igazolják a majdani nagy szivattyúk paramétereit. A kisminta várhatóan az év végéig készül el.

A Ganznak nem ez az első nagy megrendelése az orosz atomenergetikai piacon. A Rosztovi Atomerőmű 3-as és 4-es blokkja számára 2012-ben és 2013-ban szállított 18 szivattyút. A hármas blokk 7 darab MPB 2200-as egyenként másodpercenként 17,5 köbméter vizet szállító Ganz szivattyúja sikeresen túl van a próbaüzemen. A Ganz EEG Kft. példája jelzi, hogy amennyiben a Roszatom külföldi beszállítója képes teljesíteni az atomenergetikai iparban rendkívül szigorú követelményeket és versenyképes áron teljesíti a tenderen elnyert gyártási megbízást, lehetőséget kap a más országokban megvalósuló projektekben való részvételre is.

 

A fenti fotó a rosztovi szivattyúkat ábrázolja, még a kiszállítás előtti állapotukban.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A Ganz atomerőművi átrakói a világ élvonalában
Nemcsak atomban, hanem olajban is utazik a Ganz
Melegpróba Rosztovban – jól vizsgáztak a Ganz szivattyúi


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére