Menu

A moszkvai Atomexpo 2014 fórumon az atomenergetika versenyképessége lesz a téma

A moszkvai Atomexpo 2014 fórumon az atomenergetika versenyképessége lesz a téma Június 9-11 között hatodik alkalommal rendezik meg Moszkvában az Atomexpo 2014 kiállítást és fórumot.

 

Az Atomexpo 2014 központi rendezvénye plenáris ülésének a témája az energiaellátás stabilitása lesz, amelynek az atomenergia használata fontos feltétele. Az ülés moderátora Luis Echavarri, az OECD Atomenergia Ügynökségének főigazgatója.

A plenáris ülésen felszólal Alekszandr Bicskov, a NAÜ vezérigazgató-helyettese és Szergej Kirijenko, a Roszatom állami konszern vezérigazgatója, valamint az ágazat más vezetői a világ különböző országainak képviseletében. A kerekasztal-beszélgetéseken egyebek között téma lesz az atomenergia versenyképessége más energiatermelő módozatokkal összehasonlításban. Előadások hangzanak el a versenyképességet szolgáló költségoptimalizálásról, amely már az erőművek tervezése majd működetetése során is fontos szempont. Szó lesz az atomerőmű-építés finanszírozási kérdéseiről, az üzemanyag-ciklus zárásáról, a negyedik generációs atomerőművekről, a nemzetközi együttműködésről a szakemberképzés terén és szimpoziumot tartanak az atomenergetika XXI. századi fejlődésével kapcsolatos nemzetközi jogi kérdésekről is.

A rendezvényen a legkorszerűbb berendezéseiket és eljárásaikat is bemutatják a Roszatom állami konszern gépgyártó holdingja, az Atomenergomas vállalatai, köztük a Ganz EEG Kft. De kiállít a francia Alstom, a Rolls-Royce és a kínai állami atomenergetikai koszern, a CNNC is.

Az első Atomexpo kiállítást 2009-ben rendezték Moszkvában. Tavaly Szentpéterváron tartották a rendezvényt, amelyen több mint 150 kiállító cég vett részt és számos, az atomenergia iránt érdeklődő és annak jövőbeni használatát tervező ország képviseltette magát, mint Angola, Jemen, Pakisztán vagy Indonézia.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére