Menu

Atom és ökológia egy konferencián

Atom és ökológia egy konferencián - A tavalyi AtomEcoEgyebek közt, a radioaktív hulladékok és a kiégett nukleáris fűtőelemek kezeléséről lesz szó az idei nagyszabású AtomEco-2013 moszkvai nemzetközi konferencián.

 

2013. október 30-31-én, immár hetedik alkalommal, tartják meg a rendezvényt, amely a vállalatok és a szakemberek számára a nukleáris energia és a környezetvédelem kérdéseinek együttes megvitatására kínál remek lehetőséget. Fő témája az atom és a „nulla kárt” okozó atomenergetika lesz. A résztvevők között vezető orosz és külföldi vállalatok képviselői éppen úgy ott lesznek, mint az ilyen kérdésekkel foglalkozó tudományos kutatóintézetek szakemberei és a különböző felügyeleti szervek küldöttei.

A VII. Nemzetközi „AtomEco 2013″ Fórum további programja lesz, hogy műszaki túrát szervez a moszkvai kutatási és fejlesztési központ, mely sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a radioaktív hulladékok kezelése terén.

 

A fórumon a következő témákban lesz közvetlen beszélgetés:

  • A nukleáris hulladékkezelési rendszerek technológiai fejlesztése és kialakítása.
  • A környezetvédelem és a társadalmi elfogadottság kérdései az atomenergiában.
  • Leszerelés és sugárveszélyes intézmények – a nukleáris „örökség” (Informatikai rendszerek és alkalmazások).
  • A  radioaktív hulladék biztonságos kezelése.
  • A radioaktív hulladékkezelési rendszerek fejlődése ipari, regionális, nemzeti és globális szempontból.
  • Geológiai problémák és vízvédelem a nukleáris iparban.
  • Korszerű rendszerek, környezeti monitoring és ellenőrzés.

A fórumot szervező Roszatom megjegyezte, hogy az AtomEco egy olyan nemzetközi platformként szolgál, ahol megvitathatják a nukleáris ipar különböző környezetvédelmi szempontjait. 2012-ben a fórumon mintegy 1000 ember vett részt. A résztvevők között volt 56 vállalat. Az eseményt több mint 50 orosz és külföldi újságíró követte.

 

Fotó: atomeco.org


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére