Menu

Az első vietnami atomerőműről jövőre szerződhet a Roszatom

Az első vietnami atomerőműről jövőre szerződhet a Roszatom
A vietnami Nin Thuan-1 es atomerőmű építéséről szóló első szerződések a kivitelező Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern várakozásai szerint már jövőre aláírhatók lesznek.

 

Erről Nyikolaj Drozdov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója beszélt a november 19-én Ho Si Minh városban először megrendezett Atomex Asia kiállításon. Jelenleg vietnámi részről a projekt műszaki-gazdasági megalapozásának vizsgálata folyik, majd ezután várhatóak az első megállapodások az erőmű műszaki tervezéséről, illetve az erőműépítési projekt kidolgozásáról. Ezek jóváhagyása, illetve az építési engedély után következhet a főszerződés aláírása – közölte Nyikolaj Drozdov. A tervek szerint 2014-2020 között épülne meg a két, egyeként 1200 MW-os nyomottvizes blokk, amelyhez Oroszország 8 milliárd rubeles állami hitelt nyújt. Drozdov közölte, hogy a Roszatom kész tartani az eredeti ütemtervet, de a végső szó a vietnami félen múlik.

Az Atomex Asia magyar vonatkozása, hogy a fórumon kiállították Vincze Bálint paksi atomerőmű környezetében készült természetfotóit, amelyek az atomerőmű és környezetének harmonikus kapcsolatáról tanúskodnak.

 

Kapcsolódó cikkeink:

10 év múlva indul az első vietnami reaktor
Betörne a vietnami piacra a Ganz EEG
Vietnam gyorsítana
Moszkva nukleáris erőművet épít Hanoinak
Roszatom: Több megrendelés, több követelmény
Nukleáris információs központok
Nemcsak atomban, hanem olajban is utazik a Ganz

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére