Menu

Berlin még keresi a kosarat

Túlságosan ambiciózus a megvalósításhoz az a német kormánydöntés, amelynek értelmében az ország lemond az atomenergiáról.Túlságosan ambiciózus a megvalósításhoz az a német kormánydöntés, amelynek értelmében az ország lemond az atomenergiáról – erre a következtetésre jutott a GlobalData londoni székhelyű piackutató társaság nemrég közzétett elemzése. 

 

A szerzők szerint Berlinnek még ki kell alakítania az új, stabil, megbízható és elérhető áramárakat biztosító energiakosarat, ráadásul úgy, hogy az eleget tudjon tenni a növekvő energiaigényeknek, és eközben az üvegházhatású gázok kibocsátása se növekedjen.

A német állam jelentős összegeket fektet be a megújuló energiaforrások fejlesztésébe, és sokat áldoz annak érdekében, hogy ezek minél nagyobb részesedéshez jussanak az ország energiamérlegében, ez azonban már az elektromos áram drágulásához vezetett – állapítja meg a GlobalData, és hozzáteszi: az alternatív energiaforrások nem olyan stabil áramtermelők, mint az atomerőművek és teljesítményük is kisebb. Az elemzés azt is megjegyzi, hogy a lekapcsolt reaktorok kieső termelését gáz- és széntüzelésű erőművekben igyekeznek pótolni, ez viszont a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez vezet.

 

Fotó: inhabitat.com

 

Kapcsolódó cikkeink:

Németország atomellenessége máris sok gondot okoz
Fókuszban az atomenergia és versenyképesség
Drága a német atomstop
Atomerőmű Lengyelországban – Ellen- váltás
Zöldségek- Rebecca Harms nyilatkozott
Zöldek- Nem nyerő az “atomellenesség”
Európa aligha mond le az atomról


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére