Menu

Bővít a cseh Atomenergomas

Bővít a cseh Atomenergomas vállalata

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó gépgyártó vállalatcsoport, az Atomenergomas támogatásával bővítette termékkínálatát a cseh ARAKO társaság.

 

A nukleáris erőművek számára szerelvényeket gyártó, opavai központú cég tervezői tavaly A42 jelzéssel kidolgoztak például egy különleges reteszt, amelynek próbaüzeme decemberben sikeresen lezárult. A prototípus működőképességét, légmentességét és borításának szilárdságát tesztelték. Már megkezdődött a sorozatgyártás elindításához szükséges dokumentáció előkészítése és zajlanak a tárgyalások arról, hogy oroszországi atomerőműveknek is szállítják majd az új berendezést. Az ARAKO szakemberei mindezek mellett más, új termékek és a már ott gyártott szerelvények eltérő méretezésű változatainak kifejlesztésén és kibocsátásán is dolgoznak.

A bővítés egy 2011-2013 között végrehajtott beruházási programnak köszönhető. Az Atomenergomas leányvállalataként működő cseh cég történetének legnagyobb, összesen 150 millió cseh koronás, vagyis csaknem 1,7 milliárd forintos projekt keretében korszerű gépeket vásárolt. Egyebek között modern esztergaközpontot, automatikus hegesztő, valamint mosó- és tisztító berendezéseket szereztek be. Korszerűsítették a felületkezelést, új raktárt építettek, új vállalatirányítási rendszerrel optimalizálták a termelési folyamatokat és növelték a társaság működésének hatékonyságát. A költségeket részben saját, részben pedig az Atomenergomas garanciájával bevont forrásokból fedezték.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére