Menu

Érdeklődnek a befektetők a Westinghouse iránt

Érdeklődnek a befektetők a Westinghouse iránt - Atomenergia info

Összefogott két amerikai befektetőtársaság, hogy megvásárolja a japán Toshiba holdingtól annak csődeljárás alatt álló atomenergetikai leányvállalatát, a Westinghouse Electricet.

 

A Reuters hírügynökség az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Blackstone Group LP és az Apollo Global Management LLC konzorciumot alakított ebből a célból. A beszámoló szerint az Apollónak, egy 800 millió dolláros hitel fejében, már így is van részesedése a Westinghouse-ban, a Blackstone pedig több energetikai társaságban, így egy dél-texasi atomerőműben is résztulajdonos.

Ha az ügylet létrejönne, az nagyban enyhíthetné azt a csapást, amelyet a több milliárd dolláros veszteséget termelő Westinghouse márciusban bejelentett csődje okozott az anyatársaságnak.

A Westinghouse a PJT Partners befektetési bankkal együttműködve dolgozik a jelenleg még a kezdeti szakaszban lévő értékesítésen. A Reuters értesülése szerint a cég értékét közel 4 milliárd dollárra becsülik.

Az energetikai társaság iránt mások is érdeklődnek. Az atomerőmű-részelemeket gyártó amerikai vállalat, a BWX Technologies például a Cerberus Capital Management pénzügyi befektetőcéggel folytat egyeztetéseket a közös fellépésről, és más ajánlattévők is megjelenhetnek. Az Atominfo.ru című, atomenergetikai híreket közlő internetes portál például legalább öt lehetséges vásárlóról tud. A Reuters beszámolója szerint a cég a viszonylag stabil atomerőmű-kiszolgáló üzletága miatt lehet vonzó a magántársaságoknak. Ugyanakkor a határon túlról érkező befektetéseket nemzetbiztonsági szempontból vizsgáló amerikai kormánybizottság megnehezítheti, hogy külföldi vevő kezébe kerüljön a Westinghouse.

 

Fotó: The Japan Times


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére