Menu

Európai megrendelések az EMSZSZ-nek

Európai megrendelések az EMSZSZ-nek
Nagy európai vállalatoknak is jelentős megrendeléseket tejesít a Roszatomhoz tartozó gépipari társaság, az Atomenergomas ukrajnai leányvállalata, az Energomasszpecsztal (EMSZSZ).

 

A kohászat számára különleges, egyedi vagy kis szériás öntött és kovácsolt termékeket gyártó cég – nemrég kiadott sajtóközleménye szerint – összesen csaknem 3900 tonnányi különleges öntvényt szállít nyugat-európai partnerei számára az idei év első felében.

A legnagyobb megrendelő a nagyméretű, hegesztés nélküli, hengerelt fémgyűrűket is előállító spanyol Euskal Forging, amely csaknem 2100 tonnányi árut vár a kelet-ukrajnai Donyecktől nem messze fekvő, Kramatorszkban működő EMSZSZ-től. De a világhírű nehézipari óriás, a német ThyssenKrupp csoporthoz tartozó társaság, a Rothe Erde és az ugyancsak német SSK von Schaewen Wetter megrendelése is 950, illetve 850 tonnát tesz ki. Az EMSZSZ által előállított öntvények különböző iparágak gyártmányaihoz szolgálnak majd alapanyagul.

A kohászat, a hajógyártás, az energetika és általában a gépipar számára nyersanyagot előállító Energomasszpecsztal néhány hete arról számolt be, hogy egy 2013 júliusában megnyert tender alapján a cég a General Electric amerikai óriásvállalatnak is szállít szélerőmű-részelemeket. 27 rotort és tíz hozzájuk használt tengelyt már le is gyártott, 42 újabb rotor előállításához pedig már hozzálátott az 1964-ben megalapított vállalat, amelyben 2010 decemberében lett az Atomenergomas többségi tulajdonos.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére