Menu

Helyi beszállítók lehetőségei

helyi beszállítók előtti lehetőségek2013. szeptember 26-án az együttműködési lehetőségekről tartott előadást a Roszatom a magyar ipart képviselő szakmai szövetségek vezetőinek.

 

Bulat Nurejev, a lokalizációért felelős igazgató prezentációjában elmondta, hogy a Roszatom minden projektjének megvalósítása során jelentős mértékben számít a helyi vállalkozókra. A nukleáris energia mellett a megújuló energiák, illetve a tradicionális hőerőművek esetében is lehetőség nyílik az együttműködésre. „A lokalizáció kedvezően hat a helyi gazdaság fejlődésére, hiszen munkahelyeket teremt és magasabb adóbevételt generál, míg a vállalkozóknak lehetőséget ad a kompetenciák fejlesztésére is.”

Bulat Nurejev elmondta, hogy az idén áprilisban 146 magyar vállalat részvételével zajlott le az első lokalizációs szeminárium, melyet követően a cégek speciális kérdőíveket töltöttek ki. A kérdőívek elemzése után két lista alakul ki, az egyik azokat a cégeket tartalmazza, amelyek a nukleáris energetikában, a másik pedig azokat, amelyek a tradicionális és a megújuló energiatermelés terén lehetnek partnerek.

A Rosatom Overseas lokalizációért felelős igazgatója hangsúlyozta, hogy a magyar cégek és az orosz atomenergetikai konszern közötti együttműködésben jelentős potenciál és sok lehetőség van a leendő beszállítók számára, amelyet a közös célok érdekében ki lehet használni. Komoly lehetőségeket lát a gyártóberendezések, gépészet, szivattyúk, hűtő és tűzvédelmi rendszerek, elektromos rendszerek területén, valamint a kutatás-fejlesztésben.

Zárszóként Bulat Nurejev megjegyezte, az orosz állami vállalatcsoport arra számít, hogy a jövőben minél több olyan hazai vállalat válik üzleti partnerré, amely képes berendezéseket vagy szolgáltatásokat szállítani a nukleáris, a tradicionális és a megújuló energetikai projektekhez.


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére