Menu

Izgalmas időszak elé néz az atomenergia

Izgalmas időszak elé néz az atomenergia

Az atomenergia újjáéledése figyelhető meg világszerte, különösen Ázsiában – mondta néhány nappal ezelőtt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) főigazgatója, Yukiya Amano Szingapúrban.

 

A főigazgató kiemelte, hogy világszerte egyre több ország mérlegeli nukleáris blokkok építését, hogy ki tudják elégíteni az egyre növekvő energiaszükségleteiket, miközben csökkenteni tudják az üvegházhatású gázok kibocsátását is. A nukleáris energia ugyanis segíthet javítani az ellátásbiztonságot, valamint csökkenteni a fosszilis energiahordozók árának hektikus ingadózásából adódó veszélyeket és legfőbbképpen felhasználása révén megalapozhatja egy modern gazdaság versenyképességét is.

A főigazgató azt is kiemelte, hogy a fukushimai atomerőmű-baleset óta eltelt négy évben már hatalmas előrelépés történt a nukleáris biztonság növelése érdekében, valamint állandó, nemzetközi kutatások, fejlesztések vannak folyamatban az új generációs reaktorokkal kapcsolatban, amelyek alkalmazásával még biztonságosabbak lesznek az erőművek, és az üzemeltetésük során kevesebb hulladék fog keletkezni.

 

Fotó: C. Brady

 

Kapcsolódó cikkeink:

Thaiföld az atomra is építene
Bangladesben is orosz atomerőmű épül
Bangladesben is munkához lát a Roszatom
Globalizálódik a Roszatom
Kudankulam is beindult
Indonéziának is kell az atomenergia
A Roszatom keletre tekint
Moszkva nukleáris erőművet épít Hanoinak
Biztonságosabb az atomenergia
Globális nukleáris biztonság
Belarusz atomerőmű – kiemelten biztonságos és környezetbarát
Csapda segíti a védelmet
Kína tovább bővítené a tianwani erőművet

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére