Menu

A külföldi szerződéseket nem érintik a szankciók

Kirijenko: A Roszatom külföldi szerződéseit nem érintik a szankciók
Szergej Kirijenko, a Roszatom állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója megerősítette, hogy az atomipari ágazat egyik sajátossága, hogy a meghozott döntések hosszú távra szólnak.

 

Példaként az atomjégtörőket működtető Atomflot szerződéseit emelte ki, amelyek 2040-ig szólnak. A Roszatom állami konszernek az összetett politikai helyzetben is sikerült az összes partnerrel kötött szerződését megtartania, beleértve az ukrán szerződéseket is – jelentett be Szergej Kirijenko.

„Egyetlen partnerünk sem állt el a megkötött szerződésektől és egyezségektől – mondta Kirijenko arra a kérdésre válaszolva, hogyan érintik az orosz atomipart az Oroszországot sújtó szankciók. Hangsúlyozta, hogy az atomenergetikai iparban minden hosszú távra szól. „Az összes atomerőmű-építési szerződés hosszabb, mint egy emberöltő és túlmutat a politikai ciklusokon is. Ezt mi is és a partnereink is pontosan tudják – mondta az állami konszern elnöke. Elmondta, a Roszatom egyetlen napra sem állította le a nukleáris fűtelem-szállítást Ukrajna részére. „Azt is el kell ismerni, hogy ukrán kollégáink sem álltak le egyetlen napra sem a fizetéssel – jegyezte meg Kirijenko.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Nyolc új orosz blokk épülhet Iránban
Roszatom – 10 év alatt legkevesebb 27 külföldi blokk 98 milliárd dollárért
Kirijenko Paksról is beszélt Bécsben
Jövőre adják át a Leningrád 2-es első blokkját


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére