Menu

Magyar szivattyúk Pakisztánba

Magyar szivattyúk PakisztánbaKét szivattyút szállított pakisztáni hőerőművekbe a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. (Ganz EEG). 

 

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern gépgyártó vállalatához, az Atomenergomashoz tartozó, patinás budapesti társaság a múlt héten adta át a megrendelőnek a berendezéseket, amelyek óránként 1200 köbméter vízzel képesek ellátni az erőművek hűtőrendszerét. A pakisztáni szállítások felújítása fontos esemény a cégnek, amely az 1990-es években már gyártott szivattyúkat a közép-keleti ország hőerőművei számára – mondta Szitár-Csanádi Attila, a Ganz EEG igazgatója. Szavai szerint a magyar berendezések megbízhatóságát jelzi az újabb pakisztáni megrendelés, mint ahogyan az is, hogy tavaly például egy olyan, a vállalat által gyártott szivattyúhoz szállítottak alkatrészeket, amelyet 1997-ben helyeztek üzembe, és azóta zavartalanul működik.

A Ganz EEG rendszeresen gyárt atomipari berendezéseket is. Egyike azoknak a magyar vállalatoknak, amelyek komoly szerepet kaphatnak a paksi atomerőmű tervezett bővítésében. Legutóbb az épülő Rosztovi Atomerőmű 4-as blokkja számára készített nagy teljesítményű, másodpercenként 17,5 köbméter víz továbbítására képes keringető szivattyúkat, az új Leningrádi Atomerőmű 1-es blokkjához pedig a fűtőanyag-kazetták ki- és berakását, valamint azok ellenőrzését végző berendezés gépészeti főegységeit, a sínpályát, a hidat és a kocsit, és vele együtt az ehhez tartozó tv-rúd forgópódiumot gyártotta le a cég. A Ganz EEG nemrég a TEMSAN török állami társasággal kötött együttműködési megállapodást, amelynek értelmében olyan törökországi erőműprojektekbe kapcsolódhat be, amelyekben legfeljebb 10 megawatt teljesítményű vízturbinákat használnak. De vietnami együttműködésre is készül a magyar cég: Szitár-Csanádi Attila nemrég a Haiduong vietnami szivattyúgyártó vállalat képviselőivel folytatott tárgyalásokat, amelyek után kifejtette, hogy a vízügyi berendezések növekvő vietnami piaca jó lehetőséget kínál az együttműködésre a helyi gyártókkal.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére