Menu

Üzemzavar Ulcsinban

Ulcsini atomerőmű - nukleáris energiaAz energiarendszer meghibásodása miatt automatikusan leállt az egyes blokk a dél-koreai Ulcsin atomerőművében.

 

Az eddigi mérések azonban azt mutatják, hogy az üzemzavar nem okozott nukleáris szivárgást. Az 1988-ban megnyitott ulcsini létesítményben összesen hat reaktor működik (a legutóbbit 2005-ben adták át). A mostani tervek szerint azonban 2017-ben és 2018-ban két újabb reaktor építése kezdődik meg. A bővítés annak az intenzív atomenergetikai fejlesztési programnak a része, amellyel az ázsiai ország reaktorainak számát 2030-ig a jelenlegi 23-ról 39-re akarják növelni.

A világ legnagyobb atomerőműve, a 7965 megawattos Kasivazaki-Kariva Japában működik. További óriáserőművek: a Kinsan Kína északkeleti partján, a Jeongvang és az Ulcsin Dél-Koreában, a Bruce a Huron-tó partján Kanadában, a Gravelines és a Paluel Franciaország északi partján.

Az Ulchin Atomerőmű a legnagyobb atomerőmű Dél-Koreában. Gyeongsangbuk-do tartományában található. 6157 MW kapacitással rendelkezik, és két szakaszra van osztva. Az első szakasz (Ulchin) 2005-ben kezdte meg működését, és 6 reaktorból áll. A második szakasznak (Shin-Ulchin) két reaktora van, és jelenleg fejlesztés alatt áll. A két reaktor becsült összege 6 milliárd dollár. Hosszú távú értékelési stratégiát folytat a kormány, ami a berendezések biztonságán alapul, hogy csökkentsék az atomerőmű karbantartási költségeit.


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére