Menu

A Roszatom visz sugártechnológiát a Fülöp-szigetekre

A Roszatom visz sugártechnológiát a Fülöp-szigetekre

Különböző termékek sugártechnológiai kezelésére szolgáló központok hálózatát készülnek kiépíteni a Fülöp-szigeteken, méghozzá a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó társaság, a Rusatom Healthcare részvételével.

 

A múlt héten, a Mindanao Business Conference 2017 című üzleti konferencia ideje alatt írt alá megállapodást erről az orosz cég és az A Brown Company, Inc. (ABCI) Fülöp-szigeteki társaság.

A sugártechnológia használata lehetővé teszi a termékek tárolhatósági idejének meghosszabbítását, a zöldségek kicsírázásának megakadályozását, a rovarkártevők eltávolítását, a gyógyászati termékek sterilizálását, és alkalmat teremt egy sor tudományos kísérlet elvégzésére is.

A most megszületett dokumentum lefekteti a kezelési központok építését célzó együttműködés alapelveit. Az aláírok kijelölték a projekt megvalósításának szakaszait is. Így a tervek szerint 2017 végéig szerződést kötnek egy kiválasztott telephelyen épülő központ előkészületeiről. A következő megállapodásokat, például a fő berendezések tervezéséről, gyártásáról, szállításáról és összeszereléséről, várhatóan 2018-ban kötik meg – áll a Roszatom közleményében.

„A Roszatom korszerű technológiai megoldásai és szakmai véleménye elősegítik a Fülöp-szigetek további innovációs fejlődését” – jelentette ki Roel Castro az ABCI elnöke. „Ez új kereskedelmi lehetőségeket nyit meg az ágazatok széles köre előtt” – tette hozzá.

A Rusatom Healthcare Részvénytársaság vezérigazgatója, Gyenyisz Cserednyicsenko szerint ezek a lépések arról tanúskodnak, hogy a világpiacon nagy az érdeklődés az orosz sugártechnológia iránt. A Roszatom készen áll arra, hogy fejlessze ezt a területet a Fülöp-szigeteken, mind az emberek életszínvonalának és egészségének javítása, mind a korszerű ipari technológiák előmozdítása érdekében – mondta, és hozzátette: „Mi ehhez kulcsrakész technológiai megoldást kínálunk”.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére