Menu

Tovább csúszik a temelíni döntés

Temelíni atomerőműA jövő év második felében várható, hogy a CEZ cseh állami energetikai társaság szerződést köt a temelíni atomerőmű bővítésére kiírt tender győztesével.

 

 

Ezt a vállalat vezérigazgatója, Daniel Benes jelentette be, az Ekonom című prágai gazdasági hetilapnak adott interjújában. Hangoztatta, hogy a szerződést mindaddig nem írják alá, amíg nem születik megállapodás az állammal a temelíni erőmű új, 3. és 4. számú blokkjaiban termelt áram rögzített áráról. A vezérigazgató egyszersmind megerősítette, hogy a CEZ lemondott arról a tervéről, hogy a bővítés már 2016-ban és 2017-ben megkezdődik. „Túlságosan ambiciózus volt ez az elképzelés” – mondta.

Korábban arról volt szó, hogy a tender győztesét már 2013 őszén kihirdetik, aztán 2014 közepére csúszott a bejelentés várható időpontja. A megbízásra a Roszatom orosz atomenergetikai konszern és a Skoda cseh nehézipari vállalatcsoport konzorciuma, valamint az amerikai-japán Westinghouse ajánlata maradt versenyben miután az Arevát tavaly kizárták.

 

Kapcsolódó cikkek:

Verseny Temelínért
Javíthatnak a temelíni orosz ajánlaton
Közös céggel Temelínért
A CEZ döntött – késik Temelín
Amerikai hitelt ajánlanak Temelínre
Cseh pártok a temelíni bővítés mellett
Csúszhat Temelín – Csehország fontos a Roszatomnak
Tovább csúszik a temelíni döntés

Támogatja, de elhalasztaná a temelíni bővítést a miniszterjelölt
Bizonytalanság Temelín körül
A cseheknek bejön: atomerőműnél házasodni

 

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére