Menu

Újraindítás lesz Japánban?

Tíz, a fukusimai reaktorbaleset után lekapcsolt atomerőmű újraindítását tervezi a nyárra a japán kormány. Tíz, a fukusimai reaktorbaleset után lekapcsolt atomerőmű újraindítását tervezi a nyárra a japán kormány.

 

A The Japan News angol nyelvű lap értesülése szerint márciusban a kabinet új energetikai programot fogad el, és ebben az atom az elektromos áram fontos alapforrásaként szerepel majd. Ennek alapján készülnek a reaktorok bekapcsolására, de csak akkor, ha a nukleáris felügyelet biztonságosnak minősíti őket. Sőt, a Frankfurter Allgemeine Zeitung német lap nemrég arról írt, hogy felfrissítették azokat a Fukusima előtti terveket is, amelyek értelmében három új atomreaktort is építeni készülnek Japánban.

A szigetországban a fukusimai atombalesetig ötven nukleáris reaktor adta a megtermelt áram mintegy harmadát. Ezeket azonban leállították a szerencsétlenség után, és 2012 nyarán csak az Oszakától csaknem száz kilométerre lévő Ohi atomerőmű két blokkját (képünkön) indították újra, ám tavaly szeptemberben karbantartásra ezek egyikét is leállították.

 

Fotó: wikipedia

 

 Kapcsolódó cikkeink:

 Csapda segíti a védelmet
A Japán- tenger északi részén nincs nyoma a fukusimai balesetnek
A RoszRAO részt vehet a fukusimai mentesítésben
Tömeges kereset a fukusimai gyártók ellen
Atom nélkül Japán gondban lenne
Megismétlik Fukusimát kicsiben
Elkezdődött a “takarítás” Fukusimában
Fukusima – folytatódik a kárelhárítás
Újabb szivárgás Fukusimában
Japán reaktostop
Radioaktív probléma- a japán kormány segít Fukusimában


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére