elektromos autó töltése

Napjainkban egyre több olyan gépjármű kerül a forgalomba, ami nem kőolajszármazékok égetésének köszönhetően tud közlekedni. Ilyen autó beszerzésekor érdemes felkészülni, hogy az elektromos autó töltése otthoni körülmények között is megvalósulhasson.

Természetesen az érdeklődők rendelkezésére állnak a nyilvános töltőállomások is, de mivel a villanyautók száma folyamatosan növekvő tendenciát mutat, a várakozás elkerülése és a folyamatos naprakészség érdekében mindenképp érdemes befektetni egy egyszerű, a hálózati konnektorba kapcsolható, az elektromos autó töltése folyamatának elvégzésére alkalmas gyári töltőbe vagy nagyobb teljesítményre képes fali töltő kiépítésébe.

A költség mindenképp alacsonyabb lesz, mint a belsőégésű motorok által meghajtott kocsik tankolása, emellett az akkuval működő járgányok további előnye az is, hogy a károsanyag-kibocsátás jelentősen alacsonyabb, így az üzemmódjuk környezetkímélő. Az elektromos autó töltése többféle berendezéssel is megvalósulhat. Az egyik a Mode 4 gyorstöltő, ami leginkább a töltőállomásokon található, ezek 45 perc alatt képesek az akkut 80%-os töltöttségi szintre hozni.

A Mode 2 elnevezést viselő töltő minden villanyautóhoz jár, ezeket lehet a konnektoron keresztül használni, de csak amennyiben megfelelő erősségű az elektromos hálózat és a csatlakozó. A már említett, beépített fali töltőpont beiktatása a legbiztonságosabb, ami Mode 3 név alatt vált közismertté. Az ezzel történő elektromos autó töltése általában 8 órán át tart, a berendezés telepítése pedig nem engedélyköteles. Mindent összegezve, kimondottan jó döntés elektromos autót vásárolni.