Menu

Sarkos élmények

Északi-sarki turista élmények - Hát, hiszen 28 ezer dollár, vagyis mintegy hét és fél millió forint igazán nem nagy pénz ezért a kedvtelésért. 
Hát, hiszen 28 ezer dollár, vagyis mintegy hét és fél millió forint igazán nem nagy pénz ezért a kedvtelésért. Sőt, inkább még egy-két milliócskával illik megtoldani, hiszen inni is kell az úton meg talán pókerezni is.

 

Már persze nem nekem éri meg, nem is az én ismerőseimnek, barátaimnak, de akadnak azért még nálunk is, akik mellényzsebből kifizetik ezt a pénzt egy csekélyke tizenegy napos útért. Igazán megéri! Mert ugye, az igazán bátraknak meg lehet mártózni a jeges sarki tengerben, nyilván gyönyörű látvány az északi madárkolónia és még grillezhetnek is a jégen, hozzá körtáncot is járhatnak a vidám utasok.

Lám, jó üzlet az atomenergiás hajó-meghajtás, hiszen ez már a huszonnyolcadik szezonja a sarki kirándulásoknak, és ráadásul egy évadban öt, sőt, volt év, amikor hét ilyen utat is szerveztek. Ráadásként idén külön útra is mehetnek a negyven éve úttörő veteránok.

Északi-sarki turista élmények

Mindenesetre jobb ilyen híreket olvasni az atommeghajtás alkalmazásairól, amelyekben kereskedelmi és turista utak szerepelnek, mint a tengeralattjárókban való hasznosításokról. Ámbár ez utóbbiakat sem vethetjük el, hiszen már az ókorban is tudták, si vis pacem, para bellum, vagyis, ha békét akarsz, készülj fel a háborúra. És bár az elmúlt évezredekben a tudomány és a technika rengeteget fejlődött, sőt, fejlődik rohamosan, szédítő iramban napjainkban is. De az emberi természet, a háborúskodás Publius Flavius Vegetius Renatus (vagy ahogyan általában emlegetik: Vegetius), az időszámításunk utáni negyedik században élt római hadászati író óta, akinek a fenti mondás tulajdonítható, mit sem változott.

Tehát, aki kalandvágyó, aki különleges kirándulásra vágyik, és persze, és főleg, van felesleges jó pár milliócska forintja, még idén is készülhet egy izgalmas sarki túrára. Hiszen ma már Thaiföld, Malajzia, Bermuda már igazán banális… Mármint a sok-sok milliócskával rendelkezőknek.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére