Menu

Bács-Kiskun megyei Szakács Jenő fizikaverseny

A 2014/2015. tanévben is megrendezik a Bács-Kiskun megyei Szakács Jenő fizikaversenyt a gimnáziumok 9-12. (13.), illetve a szakközépiskolák 9-12. (13.). osztályos tanulóinak. (A verseny kategóriái és tematikája elérhető: itt.)

 

A szervezők:

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Kecskeméti Tankerület)
Felelős: Bodnár Tibor tanügy-igazgatási referens, tibor.bodnar@klik.gov.hu
Eötvös Loránd Fizikai Társulat (Bács-Kiskun megyei csoport),
Felelős: Szijártó Sándor megyei csoportvezető, szijarto.sandor@physx.hu
Kecskeméti Katona József Gimnázium,
Felelős: Sáró Péter igazgatóhelyettes, sarop@kjg.hu

A szervezők által létrehozott versenybizottság feladatai:

felelős a verseny feladatsorainak összeállításáért, (a szakmai felügyeletet a Kecskeméti Főiskola Természet és – Műszaki Alaptudományi Tanszék Fizika Szakcsoportja vállalta), véglegesíti a döntőbe történő behívásokat, dönt a díjak és helyezések odaítéléséről.

A versenyre a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj átutalásával nevezhetnek az iskolák. A nevezéseket 2014. november 5-ig  kell a Kecskeméti Katona József Gimnáziumba elküldeni (6000 Kecskemét, Dózsa György út 3., Sáró Péter igazgatóhelyettesnek, vagy a fenti e-mail címre) megküldeni! A nevezési lapon feltétlenül adják meg az e-mail címet az I. forduló zavartalan lebonyolítása érdekében!

A verseny nevezési díja : 800 Ft/fő, amelyet csak azon tanulóknak kell befizetni, akik NEM a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott intézmények tanulói! A nevezési díjat a MÁK 10025004-00331528-00000000 számlaszámra átutalással kell befizetni. Az átutalás “Közlemény” rovatában fel kell tüntetni a 025005 azonosítót és, hogy ”Szakács Jenő fizikaverseny”!

A verseny kétfordulós.
Az első, írásbeli forduló időpontja: 2014. december 1. (hétfő) 14:00-17:00.
Helyszíne: a versenyzők saját iskolája.
A központilag összeállított feladatsorokat az iskolák a http://szjv.kjg.hu honlapon elhelyezett, megadott időpontban jelszóval megnyitható pdf fájlból tölthetik le, amit a versenyzők számának megfelelően fénymásolnak. A megoldó kulcs a versenyt követő napon a fent megjelölt címről tölthető le! A dolgozatokat a versenyzők szaktanárai javítják ki, és a kijavított versenydolgozatokat 2014. december 15-ig megküldik a Kecskeméti Katona József Gimnáziumba a fent megjelölt címre.

A második (döntő) forduló időpontja:
2015. február 2. (hétfő) 14:00-17:00.
Helyszínek: III. Béla Gimnázium Baja, Kecskeméti Katona József Gimnázium, Kecskemét.
Az eredményhirdetés tervezett időpontja : 2015. április 24. (péntek) 10 óra (KJG Kecskemét).
A versenybizottság évfolyamonként és kategóriánként I-III. díjat adhat ki (holtverseny esetén többet is). A IV-VI. helyezettek dicsérő oklevélben részesülnek. A legeredményesebb felkészítő tanárok jutalmazására is sor kerül.

Minden jelentkező diáknak sikeres szereplést, a felkészítő tanároknak pedig eredményes munkát kívánunk!


ugrás az oldal tetejére