Menu

Magyar Neuroradiológiai Társaság 22. Kongresszusa

2014. november 6-8. között rendezi a Magyar Neuroradiológiai Társaság  továbbképző kurzusát és XXII. Kongresszusát. A helyszín a Debreceni Egyetem Campusa, valamint a hajdúszoboszlói Béke Hotel.

 

A rendhagyó kongresszust megelőzően egynapos Kurzust szerveznek november 6-án csütörtökön a Debreceni Egyetem Campusán. A hagyományos Kurzust az Egyetem egyik 100 éves előadójában fogják tartani, témája a fej-nyak radiológia köré fog épülni. Ezzel párhuzamosan lehetőséget teremtenek két gyakorlati, hands-on kurzusra is, melynek keretében az érdeklődők korszerű képfeldolgozási módszerek alkalmazása terén szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék multimédiás termeiben. A nap végén Hajdúszoboszlón egy kellemes fürdőzés és esti program várja a résztvevőket.

A Kongresszus helyszíne a hajdúszoboszlói felújított Béke Hotel lesz, mely 204 szobával, 20 apartmannal rendelkezik. A tudományos program megrendezését egy 350 fős konferencia terem mellett két 90 fős szekcióterem is segíti. A kiállítók számára 250 m2 kiállítási terület fog rendelkezésre állni. A Kongresszusra előadásokkal és elektronikus poszterekkel egyaránt lehet jelentkezni. Az érdekes eseteket élesben, teleradiológiai rendszeren fogják folyamatosan elérhetővé tenni.

A Kongresszus fő témáit a veleszületett rendellenességek, a myelin patológiája és betegségeinek diagnosztikája mellett a különböző terápiás eljárások (gammakés, funkcionális idegsebészet, neuronavigáció, stb.) képalkotók általi vezérlése, a neurointerventio új fejezetei, valamint korunk informatikai lehetőségei által rohamtempóban fejlődő telediagnosztika és elektronikus oktatási, távoktatási lehetőségek köré formázzák. A tervek szerint lesz egy kontrasztanyag szekció, melyben a Debreceni Egyetem Kémiai Intézetének bevonásával, első kézből ismerhető meg a gadolinium tartalmú komplexek orvosi felhasználásának valós története, és jelenlegi helyzete a kutatás-fejlesztés szempontjából.

Magyar Neuroradiológiai Társaság


ugrás az oldal tetejére