Menu

Simonyi Károly Emlékplakett – Pályázat

Pályázati felhívás a Simonyi Károly Emlékplakett elnyerésére

A Magyar Nukleáris Társaság Elnöksége 2007 februárjában Simonyi Károly Emlékplakettet alapított a fúziós plazmafizikai kutatásokban és/vagy a fúziós technológiai fejlesztésekben kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar szakemberek elismerésére. A Simonyi Károly Emlékplakettre lehet pályázni és jelöltet állítani is. (A díjra bárki jelölhet arra alkalmasnak ítélt személyt.)

2014-ben a díjra 35 éves kor alatt pályázhatnak vagy jelölhetőek a magyar kutatók. A Díj Alapító Okirata itt olvasható.

A Simonyi Károly Emlékplakett mellé 2014-ben 200 000,- Ft egyszeri szakmai díjat ad a Magyar Nukleáris Társaság.

 

A pályázat tartalmi és formai részletei:

  •  Személyenként évente egy pályázat nyújtható be.
  •  A pályázatnak, illetve jelölésnek röviden, de megfelelő hivatkozásokkal ellátva, tartalmaznia kell a pályázó, illetve jelölt által elért legfontosabb eredmények áttekintését.
  •  Pályázás esetén a legfontosabb eredményeket bizonyító tudományos publikációk listáját is csatolni kell.
  •  A pályázatot elektronikus formában kell benyújtani.
  •  A pályázat benyújtási határideje: 2014. október 17.
  •  A pályázat benyújtási címe: refy.daniel@wigner.mta.hu

A pályázat, illetve jelölés beérkezéséről minden esetben visszajelzést küldünk. Amennyiben nem érkezik visszajelzés, a pályázat nem érkezett be.

A pályázatokat a Társaság Elnöksége által felkért Kuratórium értékeli. A Simonyi Károly Emlékplakett átadására a 2014 végén megrendezésre kerülő Ünnepi Közgyűlésen kerül sor.

A Kuratórium a döntéséről 2014. október 31-ig értesíti a díjazottat, akinek – amennyiben személyesen nem nyújtott be pályázatot – nyilatkoznia kell az Emlékplakett elfogadásáról. A díjazott a pályázat benyújtásával, illetve az Emlékplakett elfogadásával hozzájárul ahhoz, hogy neve és az Emlékplakett odaítélését eredményező munkásságának rövid ismertetése, illetve pályázata felkerüljön a Magyar Nukleáris Társaság által gondozott honlapra és a Magyar Nukleáris Társaság Ünnepi Közgyűlésén vagy az ahhoz kapcsolódó szimpóziumon, egy magyar nyelven tartott előadás keretében ismerteti azokat a legfontosabb eredményeket, amelyek alapján a díjat elnyerte.


ugrás az oldal tetejére