Menu

Andre Geim

Andre Geim - Nobel-díjas fizikus

 

Andre Geim

A fizikus professzor Andre Geim folyamatosan új ötletek után kutat, ami elvezette őt néhány rendkívüli felfedezéshez, a lebegő békától egy olyan szalagig, amely megragad a felületeken, mint a gekkó lába. A kutató máig igyekszik rávilágítani, hogy a kutatás játékos megközelítése hogyan segítette feltárni a világ legvékonyabb anyagának, a grafénnak tulajdonságait, elnyerve vele a Nobel-díjat.

 

„Amint találok valamit, bumm! Szabadalmaztatom.”

„A verseny, hogy értéket találjak inkább egy maraton, mint egy sprint.”

„Fél éven belül, a grafént fogják használni a kereskedelmi forgalomban kapható mobiltelefonok érintőképernyőihez.”

„A grafén ugyanolyan anyag, mint például az acél, a műanyag vagy a szilikon, hogy valóban megváltoztathatja a társadalmat.”

„Egyes anyagok megverhetik bizonyos szempontból, de ez csak egy vagy két tulajdonság lesz. A grafén egyedülálló marad, és fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik. Tényleg a tulajdonságok különleges ötvözetével rendelkezik – legerősebb, legvékonyabb, a legjobb hővezető és így tovább.”

„Egy technológiai válság közepén vagyunk. Forradalmi technológiák most ritkábban jelennek meg, mint amit a stabil gazdasági növekedés megkövetelne. Még a bankárok is panaszkodnak az ínséges új technológiák miatt, melyekbe befektethetnének.”

„Ha követjük a csordát, az egész fű odalesz. Olyasmivel kell foglalkozni, amivel senki más nem foglalkozik. Hiába vagyunk jó időben jó helyen, vagy hiába rendelkezünk olyan berendezésekkel, amilyenekkel senki más, az egyetlen igaz út az, ha merészebb a szellemünk.”

 

Kapcsolódó cikkeink:

Elfogták a „lepkét” a grafénlap belsejében


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére