Menu

A Roszatom is harcol a korrupcióval

A Roszatom is harcol a korrupcióval
Megfelel a nemzetközi szabványoknak, az etikai normáknak és a szakmai előírásoknak a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern belső ellenőrzési tevékenysége – állapította meg a KPMG.

 

A tekintélyes nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság „meglehetősen érettnek” minősítette a belső audit funkciót és kedvezően értékelt egy sor gyakorlati megoldást a munkaszervezésben és a fejlesztési folyamatokban.

„A belső ellenőrzés dolga a vállalati és pénzügyi irányítás hatékonyabbá tétele, a döntések átláthatóságának biztosítása, ezért olyan fontos, hogy – a fékek és ellensúlyok egyikeként – a belső audit világszínvonalon működjön” – értékelte a KPMG állásfoglalását, Alekszandr Loktyev a Roszatom illetékes igazgatója. Szavai szerint a nemzetközi szabványoknak megfelelő minősítés az orosz cégcsoport külföldi partnereinek is fontos, jelzi ugyanis, hogy a belső ellenőrzés magas színvonalú a Roszatomnál.

Növelheti a külföldi partnerek bizalmát az a belső utasítás is, amely tökéletesíti a korrupció kiszűrésére tett erőfeszítéseket az orosz állami atomenergetikai konszernnél. Ennek értelmében minden jogi dokumentumot a társaság jogi és vállalati munkáért felelős főosztálya véleményez, és ha korrupciós tényezőket fedez fel, akkor azokra külön határozatban hívja fel a figyelmet. A Vzglyad.ru orosz internetes gazdasági hírportál erről szóló beszámolója szerint az intézkedés azt mutatja, hogy az orosz kormány komolyan harcol a korrupció megszüntetéséért.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére