Menu

A Roszatom teljesíti minden kötelezettségét

A Roszatom teljesíti minden kötelezettségétA Roszatom minden nemzetközi kötelezettségét teljesíti, és az esetleges Oroszország elleni gazdasági szankciók semmiképpen sem érintik a korábbi szerződéseket.

 

Így a paksi atomerőmű bővítéséről szóló orosz-magyar kormányközi megállapodást sem – közölte az Atomenergiainfóval a Roszatom állami konszern kommunikációs igazgatóságának illetékese annak kapcsán, hogy Szergej Kirijenko, a társaság vezérigazgatója Moszkvában újságíróknak nyilatkozva nem zárta ki annak az elvi lehetőségét, hogy az Oroszország elleni esetleges gazdasági szankciók érinthetik a vállalat egyes nemzetközi szerződéseit.

Szergej Kirijenko a RIA Novosztyi jelentése szerint azt hangsúlyozta, hogy „jelenleg minden területen minden a tervek szerint halad”. Egy, a szankciók lehetséges negatív hatásának elvi lehetőségére vonatkozó kérdésre válaszolva azt hangsúlyozta: „Jelen pillanatban nem reagálunk az egyes országokban a különböző politikusok részéről elhangzó nyilatkozatokra és kommentárokra. Partnereinkkel hosszú távú együttműködésre törekszünk. A terveinkben semmilyen változás nem történt, minden szerződésünket menetrend szerint teljesítjük”.

Az Atomenergiainfo forrása azt is közölte, hogy a paksi bővítésről szóló kormányközi megállapodásnak megfelelően jelenleg is zajlanak és folyamatosak a megvalósítást célzó egyeztetések a két ország tárgyalócsoportjai között.

Szergej Kirijenko egyik legutóbbi nyilatkozata szerint a Roszatom külföldi megrendeléseinek értéke 2014 végére meghaladhatja a 100 milliárd dollárt és jelenleg 22 atomerőművi blokkra van megrendelése a vállalatnak.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A Roszatom is harcol a korrupcióval
Rekordot állítottak fel az orosz atomerőművek


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére