Menu

Az ASZE rangos nemzetközi projektmenedzsment díjat nyert  

Paks II-projekt fővállalkozója, az ASZE a Rosztovi Atomerőmű 3-as blokk projektmenedzsment programjával 2. helyezést ért el az IPMA idei megmérettetésén.
A Paks II-projekt fővállalkozója, az ASZE vállalatcsoport a Rosztovi Atomerőmű 3-as blokk projektmenedzsment programjával második helyezést ért el a világ vezető nonprofit projektmenedzsment szövetségének, az IPMA idei megmérettetésén.

 

Az IPMA Project Excellence Award 2017-en a megaprojekt kategóriában az ASZE  egy Indonéz és két kínai cég közül lett a második.  Az eredményt az IPMA 30., Kazahsztánban tartott kongresszusán hirdették ki. A Rosztov 3-as blokk építése során az ASZE először alkalmazta teljes terjedelmében a multi-D rendszeren alapuló projektmenedzsmentet, ami lehetővé teszi a költségvetés, a határidők és a minőségbiztosítás pontos menedzselését. Ehhez a Rosztovi Atomerőműben vizuális háromdimenziós modellező stúdiót alakítottak ki, amelyben lényegében a virtuális térben járva lehet ellenőrizni a projekt haladását. Az ASZE mérnöki vállalat rendszerirányítási és IT igazgatója, Vjacseszlav Alenkov közlése szerint a világon még sehol sem alkalmaztak ilyen komplexen virtuális projektmenedzsment-rendszert.

– Az ASZE mérnöki vállalat számára, amely a világ atomerőmű-építési piacának harmadát ellenőrzi, nagyon fontos a versenyképesség növelése, illetve az, hogy még hatékonyabbá tegye a projektmenedzsmentet. A cég tavaly Oroszországban elsőként megkapta a projektmenedzsment-programok és portfóliók menedzselése terén a harmadik kategóriájú nemzetközi minősítést – tette hozzá.

– A cég már dolgozik a legmagasabb szintű minősítés megszerzésén. Az IPMA Project Excellence Award 2017-es versenyében elért eredmény jól mutatja, hogy a projektmenedzsment terén sikerült nemzetközi mércével mérve is magas minőséget elérnie a vállalatnak – hangsúlyozta Ivan Boriszov, az ASZE mérnöki vállalat első alelnöke.

Az IPMA, az International Project Management Association a világ vezető nonprofit projektmenedzsment szövetsége, amely  a világ 60 országának projektmenedzsment szövetségeit tömöríti.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére