Menu

Jól vizsgázott a polár daru

Jól vizsgázott a polár daru
Oroszországban a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Atomenergoprojekt Nyrt. Novovoronyezs II. kiépítésnél befejezte a polár daruval kapcsolatos műszaki vizsgálatokat.

 

A daru segítségével fogják, a tervek szerint még ebben a hónapban, helyére emelni a reaktortartályt. A projekt keretében két darab 3+ generációs, 1200 MW villamos teljesítményű reaktor épül, amelyek 2008 júniusában és 2009 júliusában kezdtek el épülni. A 360 tonnás daru a kupola alatt található és teljes, 360 fokban elforgatható, ezáltal biztosítva a nagyberendezések, például a reaktortartály, a gőzfejlesztő helyére emelését, valamint a karbantartási munkálatok elvégzését és a nukleáris üzemanyag szállítását.

A jelenlegi tervek szerint a nukleáris üzemanyagot a második negyedév végére rakhatják be a reaktorba, ezt követően pedig megkezdődhetnek a szükséges műszaki és technológiai vizsgálatok. A vizsgálatok sikeres elvégzése után az év második felében elindulhat az új kiépítés első blokkjának kereskedelmi üzeme.

Az új egységekben optimális kombinációban fognak megvalósulni az aktív és a passzív biztonságvédelmi rendszerek, ezzel garantálva a nukleáris biztonság elsőrendűségét.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére