Menu

Növekedést tervez az Atomenergomas

Növekedést tervez az Atomenergomas
Megrendelés-állományának jelentős növelésére készül az idén az Atomenergomas (AEM).

 

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó gépgyártó holding a tavalyi évet összesen 227 milliárd rubel (mintegy 1200 milliárd forint) értékű megbízással zárta, és ezt 2015-ben 300 milliárd fölé tervezi emelni.

Mint Konsztantyin Tulupov stratégiai igazgató elmondta, elsősorban a Roszatom közreműködésével Oroszországban és külföldön épülő, illetve tervezett atomerőművekhez kapcsolódó megrendelésektől, berendezés-szállításoktól várják a gyarapodást. Már szerződést írtak alá például arról, hogy az AEM gőzfejlesztőket gyárt a törökországi akkuyui, a finnországi hanhikivi és a 2. számú kurszki atomerőműhöz.

Ugyanakkor a holding terjeszkedni akar az atomiparral „szomszédos”, de azon kívül eső piacokon is, méghozzá nem csak Oroszország határain belül. Tulupov szavai szerint azt szeretnék, ha néhány év múlva az AEM bevételeinek legalább fele ilyen, nem nukleáris területekről származna. A külföldi ügyletektől pedig azt remélik, hogy a társaság bevételeinek nem kevesebb mint 30 százalékát adják majd – mondta az AEM stratégiai igazgatója.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére