Menu

A nukleáris üzleten kívül is erősít a Roszatom

A nukleáris üzleten kívül is erősít a Roszatom - Atomenergia info

Idén várhatóan a Roszatom bevételeinek 21 százaléka származik majd a nem közvetlenül nukleáris energetikai üzleti tevékenységből – jelentette be az orosz állami atomkonszern első vezérigazgató-helyettese.

 

Kirill Komarov az orosz atomóriás beszállítói számára rendezett, moszkvai AtomEx 2017 fórumon elmondta: stratégiai feladatként azt a célt tűzték maguk elé, hogy 2030-ra a forgalom legalább 30 százaléka „új termékekből” származzon. A számok pedig azt mutatják, hogy jól haladnak ebben az irányban: Komarov szavai szerint ugyanis tavaly ilyen források a bevétel mintegy 17 százalékát adták, ami csaknem 191 milliárd rubelt tett ki.

A feladat teljesítése érdekében a Roszatom felméri a lehetséges befektetési irányokat,

és igyekszik megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy minél teljesebben kiaknázza az ágazati szervezetek lehetőségeit, adottságait. A cél az, hogy növeljék a megrendelések mennyiségét az új típusú termékek és szolgáltatások területén – írja jelentésében a RIA Novosztyi hírügynökség.

Az összefoglaló szerint a Roszatom egyrészt azon dolgozik, hogy új piacokra jusson ki a termékeivel, vagyis mind földrajzi értelemben, mind a különböző piaci szegmensekben szélesítse az ágazati jelenlétét. Ilyen terület például a gyógyászati és az ipari célú sugártechnológia vagy a technológiai folyamatok automatizálása. Másrészt arra törekszik az orosz atomóriás, hogy bővítse eladásait a hagyományos piacain, vagyis új termékeket is bevonjon a kínálatába ott, ahol már megvetette a lábát. Erre a többi között a megújuló energia, az energiakereskedelem vagy az energiatároló rendszerek kínálhatnak lehetőséget.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére