Menu

Összefog a Roszatom Szkolkovóval

Összefog a Roszatom Szkolkovóval - szkolkovói alapítvány
Együttműködési megállapodást kötött a Roszatom és a technológiai fejlesztések támogatására létrehozott Szkolkovo Alapítvány.

 

A dokumentum értelmében az orosz állami atomenergetikai konszern kísérleti bemutatótermet nyit a Moszkva melletti Szkolkovóban, és az alapítvánnyal közösen olyan mechanizmust hoznak létre, amely segíti a Roszatom berkeiben kialakuló startupokat, azaz újonnan alakult, gyors felfutást ígérő technológiai cégeket. A Roszatom hálózatában több mint tízezer tudós és még több mérnök dolgozik, akik a cégcsoport potenciálját adják, de közben olyan startupokat is létrehozhatnak, amelyek termékeire a Roszatomnál és a globális piacon is lenne igény – mondta Igor Katavajev, az alapítvány egyik ágazatának vezetője. Vjacseszlav Persukov, a Roszatom innovációért felelős vezérigazgató-helyettese pedig arról beszélt, hogy Szkolkovónak nemcsak az innovációs kisvállalatok létrehozását és támogatását kell szolgálnia, hanem a különböző jellegű tudományos-technikai tevékenységgel foglalkozó kollektívák hatékony együttműködésére is példát kell mutatnia.

 

A Szkolkovo alapítványról

A 2009-ben alapított szervezet fő célkitűzése a legmodernebb technológiák kifejlesztése és kutatások végrehajtása. Stratégiai céljuk a nemzetközi szellemi tőke koncentrálása, ezáltal tecnológiai áttörések elősegítése. Tevékenységüket öt fő területen végzik: informatikai, orvosi, energiahatékonysági, nukleáris és űrkutatási technológiák. A nukleáris területen az alapítvány célja új termékek és anyagok kifejlesztése, összetett technológiai rendszerek létrehozása az energiaipar számára.

 

 

Kapcsolódó cikkek:
Nukleáris információs központok


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére