Menu

Tanárok tanulnak a Roszatom segítségével

Tanarok tanulnak a Roszatom segitsegevel
Finnországi és svédországi tanulmányúttal jutalmazzák annak az oroszországi városnak a pedagógusait, amely az előző tanévben az első helyen végzett a „Roszatom iskolája” című oktatási programban.

Mint az orosz állami atomenergetikai konszern fűtőanyaggyártó társasága, a TVEL és a hozzá tartozó, atomerőművek számára alacsony dúsítású uránt előállító Elektrokémiai Üzem (EHZ) által kiadott közleményből kiderül, legutóbb a Szentpétervár közelében, a Finn-öböl partján fekvő Zelenogorszk végzett az első helyen. Így január 25-én az EHZ-nak is otthont adó város tanáraiból és az önkormányzat oktatási osztályának vezetőjéből álló küldöttség indulhatott el a tíznapos utazásra.

Finnországban az orosz szakemberek megismerkednek az ottani oktatási rendszerrel, látogatást tesznek a Helsinki melletti Hiidenkivi iskolájában és egy iskola-előkészítő intézményben. Hasonló program vár a delegációra Svédországban is, ahol tanulmányozhatják az állami oktatási rendszert. A tanárok Linköpingben felkeresik a Nyílt Oktatás elnevezésű tudományos központot, illetve óvodákba és az egyetemre is ellátogatnak.

A tanulmányút résztvevői közös naplót vezetnek tapasztalataikról, és a bejegyzéseket közzéteszik a Roszatom iskolája program www.rosatomschool.ru honlapon is.

Kapcsolódó cikkeink:

SAP díjat kap a TVEL
A Roszatom is harcol a korrupcióval
Az atomipari együttműködés nem lehet politikafüggő
Atomosztály Kurcsatovban- a Roszatom fiatal tehetségei
Az energiatermelés mellett az édesvízre is fókuszál a Roszatom


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére