Menu

Turnéznak az atomkölykök

Turnéznak az atomkölykök 
A Roszatom nyári gyermekszínházi projektje sikert sikerre halmoz.

 

A tavaly Magyarországon (Keszthely és Paks) is bemutatkozott atomkölykök idén júliusban Szentpéterváron táboroztak, ahol kevesebb mint egy hónap alatt, profi rendező és dramaturg közreműködésével, vitték színre A Gyermekkor labirintusa című új musicalt.

A mintegy 80 táborozó gyermek között öt olyan paksi fiatal is szerepet kapott az új, 2014-es darabban, akiknek a szülei a paksi atomerőműben dolgoznak. A 2014.  július 29-i szentpétervári bemutató után a gyerekek augusztus első napjaiban Jekatyerinburgban, majd Cseljabinszkban léptek fel. Ezután Brno és Pozsony volt a következő állomás és a musical iránt érdeklődők augusztus 11-én Pozsonyban láthatják legközelebb az atomkölyköket egy előadás erejéig, akik ezután Moszkvában lépnek fel augusztus 14-én és 15-én.

A Nuckids nemzetközi színházi projekt ötletgazdája, Szergej Novikov, a Roszatom álami konszern kommunikációs igazgatója tavaly Pakson az AtomenergiaInfo-nak elmondta: az eredeti szándék az volt, hogy a távoli, atomenergetikai létesítményeik miatt zárt városokban felnövő gyerekek világot lássanak és értelmesen töltve a nyarat maradandó élményeket szerezzenek. A rendezvény sikerét jelzi, hogy a korábbi táborozók felnőve évről évre önkéntesként segítik a projektet, ahol életre szóló barátságok szövődnek az orosz, magyar, bolgár, vietnámi, fehérorosz, ukrán és török nemzetiségű gyerekek között.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére