Menu

Rólunk

 

“Cui prodest”

 

- kinek használ? - hangzik a lényegre törő kérdés, amelynek megválaszolása különösen helyénvaló egy olyan átpolitizált téma esetében, mint az atomenergetika. Az atomenergiainfo.hu oldal célja, hogy segítse a tájékozódást, miután nincs ma olyan ember Magyarországon, akit ne érintene így vagy úgy a Paksi Atomerőmű tervezett bővítése. A gyermekeink és unokáink által majdan használt áramról van szó, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ki és mennyi pénzért építi meg, milyen forrásból, illetve milyen biztonsággal és mennyiért termelnek majd áramot az új paksi blokkok.

 

Mint minden stratégiai ágazatban, az energetikában is érdekek sokasága húzódik meg a háttérben. Kinek az érdeke? – tettük fel e rövid bemutatkozás elején a kérdést, amelyet sietünk most megválaszolni. A tiszta, szén-dioxid-kibocsátástól mentes atomenergiáról és a kiegészítő alternatív energiaforrásokról tárgyszerűen és elfogulatlanul ad hírt az Atomenergiainfo.hu. Az oldal szerkesztőiként napi rendszerességgel tájékoztatunk a paksi beruházás, valamint a kivitelező orosz állami atomenergetikai konszern, a Roszatom és a Paksra kerülő orosz technológia legfrissebb híreiről.

helyi beszállítók előtti lehetőségek

Magától értetődően hírt adunk a világ atomenergetikai iparának legfontosabb történéseiről is. Emellett olvasóink alapos képet kaphatnak szakértőinktől az alapellátást biztosító atomerőművi termelést kiegészítő megújuló energiaforrások reális szerepéről a jövő hazai és külföldi energiamixében.

ugrás az oldal tetejére