Ahogy egy ház szőnyege hamarabb elkopik közvetlenül a bejárat előtt, úgy az autóban lévő autószőnyeg az utastér vezető oldalán „gyötrődik” meg jobban. Bármi, ami a cipőnkre tapad, bekerül az autószőnyegre, különösen télen és ősszel. Tavasszal és nyáron sem kerülhetjük el apiszkot a homokot vagy a port.

Mint mindennapi tárgy, az autó belseje sem védetta kopástól és szennyeződéstől.

Az autószőnyeg minden autó elengedhetetlen kelléke.

Nemcsak megkönnyítik az autó belső terénektisztántartását és tisztítását, de az autó belső terének dekorációs eleme is. Az autószőnyegek megvédik a padlót a nedvességtől, ezáltal megakadályozzák, hogy a padlózat alá víz kerüljön, amivel elkerülhető a korrózió.

Számos autószőnyeg típus közül választhatunk 

A szín, a tervezési anyag, a márka, a modell vagy az ár mellett más szempontokat is figyelembe kell venni az autószőnyeg vásárlásakor.

Sokféle színben és anyagból gyártott autószőnyeg közül választhatunk, de az elsődleges feladatát, hogy megvédje az autó belső terét a kopástól és a szennyeződésektől, mindig tartsuk szem előtt.

Legfontosabb a rögzítés

A jelenlegi technológiának köszönhetően az autószőnyegek leginkább „csúszásgátló” anyagból készülnek, amely lehetővé teszi a megfelelő rögzítésta már meglévő szőnyegre. Egyes modelleken már meglévő rögzítések megkönnyítik,az autószőnyeg felszerelést és stabilitását. Más gyártók műanyag kampókat, mágneses rögzítéseket vagy tépőzáras rendszereket használnak az autószőnyegek stabilitásának javítása érdekében.

Összefoglalva, a jó rögzítés tökéletes stabilitást és kiváló tapadást biztosít, a szőnyeg vezetés közben sem csúszik el a helyéről.

Az univerzálisszőnyegek könnyebben elmozdulnak, míg a méretpontos autószőnyegek biztosan a helyükön maradnak.

Agumi autószőnyeget könnyű gondozni és tisztítani.

A gumi autószőnyegek nem szívják fel a nedvességet. A tisztítás általában nem igényel többet, mint egy szivacs és meleg, tiszta víz.

Ezenkívül egy jól karbantartott gumi autószőnyeg élettartama igen hosszú.