Menu

A cseheknek bejön: atomerőműnél házasodni

temelin az atomerőműnél divat házasodni
Népszerű esküvőhelyszín lett a dél-csehországi, temelini atomerőmű környéke: az elmúlt hat évben harminc pár mondta ki a boldogító igent a létesítmény robosztus betontornyainak árnyékában.

 

A Temelin városában működő reaktor sajtóközpontjában dolgozó Jana Gribbinova szerint először 2006-ban rukkolt elő egy pár a szokatlan ötlettel. A fiataloknak nagyon megtetszett egy közelben álló felújított kastély és az atomerőmű tulajdonában álló park – számolt be a Lidové Noviny című cseh napilap. Azóta már harminc pár mondta ki a boldogító igent az erőmű hatalmas betontornyaival a háttérben. A házasodni vágyók többsége Dél-Csehországból érkezik és átlagosan 25-35 év körüli, de az idősebb korosztályból is akadnak vállalkozó szelleműek: egy tavaly egybekelt párnak például mindkét tagja elmúlt már 50 esztendős. A szerelmeseket a temelini polgármester adja össze. Az erőmű pedig ingyen gondoskodik a virágokról és a zongorakíséretről, illetve még egy üveg pezsgővel és két szuvenírpohárral is kedveskedik az ifjú házasoknak.

A pároknak mindössze ezer koronányi (12 ezer forint) adminisztrációs díjat kell fizetniük. Az esküvőkkel persze az erőmű is jól jár. – Teszik, hogy itt nem csupán egy ipari létesítményről van szó, hanem kulturális és társadalmi események helyszínéről is – mondta Gribbinova. A kérdésre, hogy miként esett a választásuk az atomerőmű környékére, a harmincadik pár elmondta, hogy a gyönyörű vidék vonzotta őket. – Na meg hála a hatalmas hűtőtornyoknak, nem tévedtem el az ide vezető úton – tette hozzá nevetve a vőlegény.

 

Forrás: hvg

Fotó: age fotostock/SuperStock


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére