Menu

Megéri-e nekünk a paksi bővítés?

Megéri-e nekünk a paksi bővítés?
A HÍR24 szerkesztő-újságírója, Ember Zoltán páros interjút készített szakértőkkel a paksi atomerőmű bővítése kapcsán felmerülő kérdésekről.

 

A lap megfogalmazása szerint, a piros sarokban Hárfás Zsolt, az Atomenergiainfo szakértője, a kék sarokban Felsmann Balázs, a Corvinus Egyetem kutatóközpontjának vezetője érvelt az atomenergia mellett és ellene. A páros interjú során nagyon sok témakört és kérdést érintettek, melyből az olvasó megismerhette a szakértők álláspontját, véleményét az atomenergetikával és a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban pro és kontra. Szakértőnk, Hárfás Zsolt írásait az Atomenergiainfo oldalain már korábban is olvashatták az érdeklődők.

A sok hiteles információ mellett Hárfás Zsolt egy hangsúlyozottan fontos kérdést is megfogalmazott, amire választ is adott: „Szerintem azt a kérdést is fel kellene tenni végre, hogy mi Magyarország elemi érdeke az energiapiacon? Úgy gondolom, az a nemzeti érdekünk, hogy a hazai villamosenergia-fogyasztást döntően saját forrásból fedezzük és ne importból. A paksi bővítéssel 40 százalékos importőrből exportőrré is válhatunk, és ez a nemzeti energiafüggetlenségünk szempontjából nagyon fontos előrelépés.”

Az interjú teljes egészében itt olvasható.

 

Fotó: Berecz Valter


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére