Menu

Orbán: atommal az olcsóbb energiáért

Orbán: atommal az olcsóbb energiáértA következő évtizedben a jelenlegi negyvenről 60-70 százalékra nőhet az atomenergia részesedése a magyarországi villamosenergia-ellátásból – jelentette ki a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor indiai látogatásán, egy mumbai gazdasági fórumon arról is beszélt, hogy a kormány már közel van az atomerőmű-bővítésről szóló megállapodáshoz. Magyarországnak nincsenek természeti erőforrásai, így ez az egyetlen lehetőség a relatíve olcsó energia előállítására – mutatott rá. Szavai szerint a kabinet azért is áll ki a nukleárisenergia-felhasználás mellett, mert szükség van arra az energiaár-csökkentéshez. Márpedig – mint hangoztatta – az atomenergia-kapacitás bővítésének köszönhetően négy-öt év múlva Magyarországon lehet a legalacsonyabb a villamos energia ára az Európai Unióban.

A Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló tendert a tervek szerint még az idén meghirdetik – írja Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterre hivatkozva internetes honlapján a The Wall Street Journal című amerikai üzleti napilap internetes portálja, amely arra is emlékeztet, hogy a pályázatot már több mint két és fél éve halogatják.

 

Forrás: MTI, index.hu, hirado.hu

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Kapcsolódó cikkeink:

Villamosenergia-igény és atomerőműépítés
Új atomerőművi blokk(ok) – számításba jöhető típusok – MIR-1200
Új atomerőművi blokk(ok) építése hazánkban
Előkészületek a paksi tenderre
A finanszírozás kulcskérdés lesz a paksi tenderen


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére