Menu

Orvosi lézer

Orvosi lézer
Új lézerberendezést fejlesztettek ki a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó Összoroszországi Műszaki Fizikai Tudományos Kutatóintézetben (VNIITF).

teljes cikk »
 • Orvosi izotópgyártás Orvosi izotópgyártás
  A radioaktív izotópokat az egészségügyben a diagnózisok pontosítására és egy sor onkológiai, kardiológiai, valamint neurológiai betegség kezelésére használják.
 • Bővül a nem atomipari termelés a CSMZ-nél Bővül a nem atomipari termelés a CSMZ-nél
  Titánt szállít a Ferrarinak, szupravezetőt a Nemzetközi Termonukleáris Kísérleti Reaktornak (ITER) és HighMet márkanéven kalciumból készült befecskendező-vezetéket gyárt.
 • A tiszta energiaforrásoknak ki kell egészíteniük egymást A tiszta energiaforrásoknak ki kell egészíteniük egymást
  Amikor az emberek környezetbarát energetikáról beszélnek a nap-, a szél- és a vízenergetikát értik alatta, és korántsem mindig jut eszükbe az atomenergetika.
 • Nem lesz téma a belorusz atomerőmű Nem lesz téma a belorusz atomerőmű
  Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlése nem tárgyal arról a litván határozati javaslatról, amely az atomerőmű-építés miatt is bírálja Belaruszt, és a beruházás felfüggesztésére szólít fel.
 • Elstartolt a 28. északi-sarki turistaszezon Elstartolt a 28. északi-sarki turistaszezon
  2017. június 15-én elindult az idei első északi-sarki hajóútjára a világ legnagyobb nukleáris meghajtású jégtörője, a 50 let pobedi (A győzelem 50 éve).
Tovább az összes cikkre
ugrás az oldal tetejére