Menu

A Ganz atomerőművi átrakói a világ élvonalában

A Ganz atomerőművi átrakói a világ élvonalában
A Ganz EEG Kft. atomerőművi átrakói tudják mindazt, ami a mai 3+ generációs atomerőművekben elvárás, sőt egy sor területen a magyar vállalat a konkurencia előtt jár.

 

Az átrakási technológiával szemben a legfontosabb követelmény a prioritást élvező biztonság és ennek részeként a tökéletesen biztonságos működés, az átrakási idő csökkentése és a költséghatékonyság. A Ganz EEG és elődeinek több mint három évtized fejlesztésein alapuló korszerű átrakó berendezései élen járnak e mutatók tekintetében. Mindez az orosz anyacég, a Roszatom gépgyártó holdingja, az Atomenergomas Nyrt. keretein belül egyértelmű versenyelőnyt biztosít a vállalatnak.

A Ganz EEG Kft. a nyomottvizes 1000 és 440 MW-os atomerőművi blokkok átrakógépeinek gyártásában, szervizelésében és rekonstrukciójában több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Az alkalmazott műszaki megoldások folyamatos tökéletesítése, az orosz anyacég nyújtotta tervezési és gyártási kooperációs lehetőségekkel együtt garantálja, hogy a Ganz EEG Kft. stabil beszállítóként jelentős piaci szereplő lehessen a Roszatom állami konszern és az orosz atomenergetikai ipar hazai és külföldi atomerőművi projektjeinek megvalósítása során. Az 1980-as évektől napjainkig több mint húsz komplett atomerőművi fűtőelem-átrakógép készült Magyarország, Oroszország, Ukrajna, Csehország, Szlovákia és Bulgária atomerőművei számára.

A műszaki technológiai fejlődés, a szigorodó szabványi előírások, az energiatermelés hatékonyságának növelése az átrakási idő csökkentésének követelményével együtt szükségessé tette az átrakógépek állandó fejlesztését, amely 15 éve folyamatos a Ganznál. Ebben az időszakban a Ganz EEG Kft. 17 átrakógépet korszerűsített. A rekonstrukció eredményeként a gépek teljesítik a legújabb szabványi követelményeket, az üzemeltető országok, a NUREG és az ANSI hatósági előírásait. Az átrakási idő csökkentését célzó műszaki megoldások, eljárások mellett a két karbantartás közötti ciklusidő növelése, a megrendelői igényeknek való folyamatos megfelelés mellett az átrakógépeket a Ganz EEG Kft. alkalmassá tette a rendszerbe állított új technológiák kiszolgálására is. A Ganz EEG-nél felhalmozódott tudás, tervezési és gyártási tapasztalat a vállalatot az újonnan létesülő erőművekhez szükséges átrakó-berendezések gyártóinak élvonalába emeli. A cég berendezéseivel képes az új típusú blokkok 60 éves garantált üzemidején túl is gazdaságosan és megbízhatóan ellátni az üzemanyag-átrakási feladatokat.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére