Menu

A Roszatom képviseletet nyit az USA-ban is

A Roszatom képviseletet nyit az USA-ban is
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern jövőre képviseletet nyit az USA-ban is.

 

A hírt Alekszandr Merten, a Ruszatom – Nemzetközi Hálózat Zrt. vezetője jelentette be, hozzátéve, hogy a képviseleti hálózat kiépítése jövőre befejeződik, miután Észak- és Dél-Amerika mellett Ázsiában, Kínában és Indiában is megnyitja irodáját az orosz atomenergetikai cég mint globális piaci szereplő. A szingapúri iroda mellett idén Nyugat-Európában, párizsi székhellyel nyitnak irodát és küszöbön áll a közel-keleti irodanyitás is.

Merten elmondta, hogy az Oroszország elleni szankciók nem érintik a Roszatomot az atomenergetika sajátosságaiból fakadóan, illetve a cégről mint megbízható partnerről kialakult imidzsnek köszönhetően. Merten úgy fogalmazott, hogy a Roszatom külföldi partnerei számára is a biztonság, a technológia megbízhatósága és a gazdasági célszerűség minden bizonnyal prioritást élvez.

Elmondta azt is, hogy eddig 10 regionális központot nyitottak, egyebek közt Közép-Európában prágai központtal. A hálózat kiépülésével a Roszatom 30 százalékos forgalombővülésre számít, illetve 30 százalékkal csökkenhet, cégcsoportszinten, a külpiaci jelenlét költsége.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A GE-nek szállít az ukrán Roszatom- cég
Gubancok az amerikai Westinghouse projektben
Az atomipari együttműködés nem lehet politikafüggő
Folytatja az együttműködést Washington és Moszkva
Az USA-ban megpróbálták lejáratni a Roszatomot
Új erőmű épül az USA-ban

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére