Menu

Az egészségügy hatékonyságának növelésében is segít a Roszatom

Az egészségügy hatékonyságának növelésében is segít a Roszatom
A Roszatom segítségével próbálják javítani az oroszországi orvosi ellátás hatékonyságát.

 

Az orosz állami atomkonszern szakemberei az egészségügyi minisztériummal és az elnöki hivatal belpolitikai igazgatóságával együttműködve dolgoznak a Gondoskodó rendelőintézet című program végrehajtásán. Ennek célja, hogy kimutassa és megszüntesse a nem kellőképpen hatékony technológiai folyamatokat az egészségügy területén működő intézményekben – jelentette be Veronyika Szkvorcova egészségügyi miniszter.

Szavai szerint a program lehetővé teszi például, hogy az ötödére csökkentsék a páciensek regisztrációs idejét, és soron kívül is segítséget kaphassanak az arra rászorulók.

Ugyanakkor a duplájára nőhet az az idő, amelyet az orvos közvetlenül a beteggel tölt. Mint a miniszter kifejtette, a logisztika, az irányításszervezés és a szolgáltatások kényelmének javításáról van szó, és mindennek növelnie kell a rendelőintézetek hatékonyságát.

Jelenleg harminc egészségügyi intézmény vesz részt a programban – közölte Szkvorcova. Azt is elmondta, hogy a jaroszlavli és a kalinyingrádi területen, valamint a krími Szevasztopolban zajlik a próbaüzem. Ennek során kiderült: négy-öt hónapra van szükség ahhoz, hogy az egészséges és a beteg pácienseket egymástól elkülönítve kezelhessék a rendszeren belül, és megteremtsék a gondozóintézeti ellátás kényelmes feltételeit.

Egy másik közép-oroszországi régió, a rjazanyi terület megbízott kormányzója is nemrég jelentette be, hogy ott is a Roszatom segítségével javítják az orvosi ellátás minőségét, mindenekelőtt a gyermekintézményekben. Nyikolaj Ljubimov közlése szerint a logisztikai folyamatok tökéletesítése egyebek közt a regisztrációban és az orvosok munkájában is átszervezést igényel. Mint mondta, azon is dolgoznak, hogy változzon az egészségügyi személyzet viszonya a gyerekekhez, és a kis páciensek ne féljenek az orvostól.

 

Fotó: Nyikolaj Kraszilnyikov


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére