Menu

Innovatív ötleteket támogat a Roszatom

Innovatív ötleteket támogat a Roszatom - Atomenergia info

Saját vállalati befektetési alapot hoz létre a Roszatom.

 

Ezt az orosz állami atomenergetikai konszern első vezérigazgató-helyettese, Kirill Komarov jelentette be egy, a digitális gazdasággal, a globális átalakulás kihívásaival foglalkozó, moszkvai fórumon. Szavai szerint a jövőre induló alap tőkéje kezdetben hatmilliárd rubel lesz.

Az idei Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum nyomán öt orosz állami nagyvállalat – köztük a Roszatom – kapta feladatul, hogy október közepére különleges részleget, illetve alapot hozzon létre. A cél az, hogy innovációs technológiákat képviselő kisvállalkozásokba fektessenek be – emlékeztet a RIA Novosztyi hírügynökség. A beszámoló idézi Komarov szavait, amelyek szerint a Roszatomot olyan induló vállalkozások, azaz startupok, technológiák és megoldások érdeklik, amelyek beilleszthetőek az orosz atomóriás vállalatainál zajló termelési folyamatokba.

A vezérigazgató-helyettes hozzátette: a saját alap abban is segíthet, hogy a konszern kilépjen a tevékenységi területével „szomszédos” ágazatokba.

A Roszatom ötletbörzét is nyitni akar, amely valójában egy virtuális fórum lenne, és versenyt indított a startupok számára, hogy így válogassák ki azokat, amelyek tőkéhez juthatnak az új alapból. Magas technológiájú, például a robottechnikával vagy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos projekteket várnak – derül ki a Roszatom anyagaiból. A verseny eredményét már a jövő év elején kihirdetnék, és a legjobb tíz projekt megkapná az „elsőbbségi finanszírozás” jogát az orosz állami atomkonszerntől – jelentette ki Kirill Komarov.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére