Menu

Ismét lesz Atomexpo Moszkvában

Ismét lesz Atomexpo Moszkvában
A török és az egyiptomi energiaügyi miniszter is részt vesz az Atomexpo-2017 című nemzetközi fórumon, amelyet június 19-21. között tartanak meg Moszkvában.

 

A rendezvény programjáról annak hivatalos kommunikációs partnere, a RIA Novosztyi hírügynökség közölt rövid összefoglalót. E szerint az atomágazat legnagyobb, a Roszatom orosz állami nukleáris konszern szervezésében évente megrendezett helyzetelemző, trendalakító kiállításán és konferenciáján a fő esemény ezúttal az Atom – a jövő szénmentes energetikájának alapja című plenáris ülés lesz.

Ezen orosz és külföldi intézmények, cégek, nemzetközi szervezetek vezetői és elismert szakemberek tárgyalnak majd a jövő energetikájáról a biztonság, a környezetvédelem, a gazdaság és a fenntartható fejlődés szempontjából. Köszöntő beszédet az orosz elnöki hivatal vezetőjének első helyettese, a Roszatom volt vezérigazgatója, jelenlegi felügyelőbizottsági elnöke, Szergej Kirijenko mond. Felszólal a tanácskozáson többek között Alekszej Lihacsov, az orosz atomóriás mostani első embere, William Magwood, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) atomenergia-ügynökségének vezetője, Agneta Rising, a Nukleáris Világszövetség (WNA) vezérigazgatója, Berat Albayrak török és Mohamed Sáker egyiptomi energiaügyi miniszter, valamint Li Kvam Szup, a KNHP dél-koreai energetikai társaság elnök-vezérigazgatója is.

A tavalyi Atomexpo fórumon 55 országból több mint ötezer vendég vett részt – ez rekord volt a rendezvény történetében.

Az üzleti programba 650 cég és szervezet képviselői kapcsolódtak be, és a konferencia keretében aláírt megállapodások, memorandumok üzleti potenciálját tízmilliárd dollár körüli összegre becsülték.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére