Menu

Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Szakbizottság

Központi Nukleáris Pénzügyi Alap SzakbizottságKözponti Nukleáris Pénzügyi Alap Szakbizottságot (KNPA szakbizottság) hoz létre a kormány 2014. január 1-jei hatállyal, amelynek egyik feladata a KNPA tevékenységével összefüggő költségbecslések készítése lesz. Az erről szóló rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

 

A szakbizottság alapvető feladata, hogy előzetes állásfoglalást alakítson ki az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) felügyeletét ellátó miniszter döntéséhez, továbbá javaslatot tesz többek között a befizetési kötelezettségekre, a radioaktív hulladékok és a kiégett üzemanyag elhelyezésére. A KNPA szakbizottság elnöke az OAH felügyeletét ellátó miniszter, tagja az OAH főigazgatója, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elnöke, valamint az államháztartásért, az energiapolitikáért és a rendészetért felelős miniszter.

Hat további szervezet tanácskozási joggal vesz részt a szakbizottság munkájában. Ezek körébe tartozik az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete is.


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére