Menu

Globális partnerségről egyeztet a NAÜ Murmanszkban

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség október 9-én tartja XXVII. plenáris ülését MurmanszkbanA Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2013. október 9-én tartja XXVII. plenáris ülését az oroszországi Murmanszk városában, melynek fő témája az atomfegyverek terjedése elleni globális partneri együttműködés további folytatásának megtárgyalása, illetve a nemzetközi természetvédelemmel kapcsolatos feladatok megbeszélése.

 

Az eseményen részt vesz majd Japán, az Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, Svédország, Norvégia, Finnország, Dánia, az Egyesült Államok, Oroszország, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), illetve az orosz és még a nemzetközi média képviselői is.

A résztvevők és a meghívottak a szemináriumok során meghallgatják a nemzetközi tagszervezetek, valamint a Contact Expert Group (CEG) jelentését az elmúlt időszakban végzett tevékenységükről. A beszámolók kiemelten kezelve fogják ismertetni az Oroszországban még jelen lévő nukleáris melléktermékek témakörét,  és ezenkívül  sor kerül még az eddigi eredmények értékelésére és a lezáratlan kérdések megoldására is. A résztvevők a plenáris ülésen megvitatják majd a jelenleg folyó nemzetközi projekteket is, mint például a sarkvidéki tengerek rehabilitációját, amely nemzetközi együttműködés keretén belül zajlik.

A plenáris üléseket és előadásokat követően majd 2013. október 10-én a rendezvény házigazdái műszaki túrákat szerveznek a Saida-öbölbe és az Andreeva-öbölbe a résztvevők számára. Ezeken a területeken a jelenlegi projektek feladata az ökológiai egyensúly rendezése Északnyugat-Oroszország területén.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére