Menu

Nukleáris medicina osztály létesül Szolnokon

 Nukleáris medicina osztály létesül SzolnokonFelújítással, átalakítással, valamint újonnan beszerzendő gép-műszerekkel (közte SPECT CT) alakítják ki az új osztályt.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Nukleáris Medicina Osztályt kíván kialakítani a pályázat keretén belül. Az osztály a kórház meglévő épületében, a Belgyógyászati pavilon földszintjén jelenleg üresen álló területen felújítással, átalakítással, valamint újonnan beszerzendő gép-műszerekkel (közte SPECT CT), mobíliákkal és IT eszközökkel kerül kialakításra. Az osztály működéséhez szükséges humán erőforrást a Kórház biztosítja – tudatta közleményben a kórház.

„Nukleáris Medicina Osztály kialakítása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben” című és TIOP 2.2.6-12/1/A-2013-0008 azonosítószámú pályázat megvalósítása indul 2013. III. negyedévében. A projekt teljes költségvetése 240.000.000 Ft, melynek támogatási intenzitása 100 százalék, így az Intézmény 240.000.000 Ft összegű uniós támogatásban részesül.

 

Forrás: Weborvos

Fotó: Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet

 

A nukleáris medicina radioaktív izotópokkal végzett orvosi tevékenységet (diagnosztikai, terápiás és kutató)  jelent, mely egy önálló orvosi, klinikai szakterület.

A diagnosztikai eljárások az izotópok elektromágneses sugárzása (fotonok) detektálásán alapulnak. A klinikumban kéttípusú vizsgálóberendezés van: a SPET (single photon emission tomography) vagy SPECT (a C a computerre utal) és a PET (positron emission tomography). A SPET a „hagyományos” radioizotópok fotonjainak, a PET a pozitronsugárzó radioizotópok detektálására való.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére