Menu

SMS-köszönetek a békéért

SMS-köszönetek a győzelemért
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern közreműködésével állítottak fel egy különleges, valós idejű számlálót Moszkva központjában.

 

A berendezés azt mutatja, hogy eddig hányan vettek részt az atomóriás, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási ügynökség és a Vimpelkom távközlési társaság győzelem napi akciójában.

Az „SMS a nemzetközi űrállomásra: 70 ezer köszönet a Győzelemért” megmozdulás lényege, hogy egy adott mobiltelefonszámra küldött, ingyenes szöveges üzenetben (SMS) lehet köszönetet mondani a második világháború egykori szovjet résztvevőinek, a veteránoknak. Az akcióval a fiatalabb nemzedéket, a közösségi oldalak felhasználóit igyekeznek bevonni a háború európai befejeződésének 70. évfordulójára szervezett megemlékezésekbe. Az űrhajósok által legeredetibbnek és legőszintébbnek tartott üzenetek közül néhányat fel is olvasnak élő videobejelentkezésük során a nemzetközi űrállomás személyzetének tagjai.

A veteránoknak küldött összes köszöntőt megjelentetik egy Twitter mikroblogon, az akció hivatalos oldalán. Sőt, összegyűjtik őket egy adatrögzítőn is, és az űrbázis jelenlegi legénységének következő űrsétáján, júniusban kibocsátják azt a nyílt kozmoszba.

 


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére