Menu

A természet ölelésében – balakovói iskolások a verseny győztesei között

A természet ölelésében – balakovói iskolások a verseny győztesei között 
Balakovói iskolások is bekerültek A természet ölelésében című, gyermekek számára megrendezett nemzetközi fotópályázat nyertesei közé.

 

A résztvevőket és a győzteseket a napokban ünnepelték meg a Balakovói Atomerőmű információs központjában.

Az alkotói versenyt az Atomerőmű-környéki Területek Szövetsége és a Roszenergoatom konszern a Paksi Atomerőművel közösen szervezte. A rendezvényt a Természetvédelem évéhez időzítették és a Roszenergoatom konszern megalapításának 25. évfordulója alkalmából hirdették meg.

Alkotásaikon a versenyzők a természet szépségét, az atomerőművek közvetlen közelében lévő területek flórájának és faunájának sokszínűségét ábrázolják.

A pályamunkákat három kategóriában értékelték: „Természet a szülőföldön”, „Portrék az élő természetből” és „Ökováros”.

Balakovóból 63 pályamű vett részt a versenyen. Ezeket Balakovo város és a balakovói járás oktatási intézményeinek húsz, 14-17 éves tanulója készítette. Mindannyian bizonyítványt és ajándék emléktárgyakat kaptak.  Marija Beljajeva, aki Róka című fényképével a verseny zárószakaszának eredményeként az első helyet szerezte meg, a napokban Tver megyébe, egy természetvédelmi táborba utazik. Ott a gyerekek már részletesebben elsajátíthatják a természetfotózás technikáját.

A győztes nagyon türelmetlenül várja az utazást:

– Az első napot Moszkvában töltjük. Aztán elutazunk a Szeliger tóhoz, ahol foglalkozásokat tartanak nekünk: bevezetnek bennünket a professzionális fotózás titkaiba. Természetesen várom, hogy megismerkedhessek más atomvárosokból érkezett gyerekekkel. És persze büszke vagyok a győzelmemre. Ez nagyon komoly, nagyszabású verseny, és nagyon örülök, hogy megnyertem ezt az utazást.

Marija biztos abban, hogy azok a készségek, amelyeket a természetvédelmi táborban szerez, segíteni fognak neki a pályaválasztásban. Megosztotta velünk győztes fotójának titkát:

– Duhovnyickojéba utaztunk a nagymamámhoz… Arrafelé olyan sok a róka, hogy már nem félnek közel menni az úthoz. És nekem egyszerűen szerencsém volt, hogy az egyiküket viszonylag kis távolságból le tudtam fényképezni.


Hozzászólások

.

ugrás az oldal tetejére