Menu

Új, orosz rendszer a radioaktív anyagok kezelésében

Új, orosz rendszer a radioaktív anyagok kezelésében
Oroszországban a sugárzó anyagokat és hulladékokat egy olyan új rendszerben fogják nyilvántartani, amely több mint 2000 vállalat, intézmény és más szervezet adatait tárolja.

 

A rendszer automatizáltan kíséri nyomon a radioaktív anyagokkal kapcsolatban keletkező szinte valamennyi adatot. Így, többek között, a rendelkezésre álló mennyiségeket, a szállításokkal és a feldolgozással kapcsolatos adatokat, az anyagok tulajdonságait és legfőbbképpen azok konkrét elhelyezkedését is.

Következő lépésként a rendszert egy modern informatikai platformra helyezik, majd a próbaüzeme és a szükséges vizsgálatok, elemzések elvégzése után fogják meghatározni, hogy mely további szervezeteknél, cégeknél vezetik majd be.

A nyilvántartási rendszer két nagy részből áll. A helyi adatfeldolgozás mellett egy központi adatnyilvántartás jelenti a magját, amely révén megvalósul az integrált, több felhasználós rendszer. A rendelkezésre álló speciális funkciók segítségével az adatbázisban szereplő adatok is folyamatosan elemezhetőek.

Az új megoldás lehetővé teszi a magas szintű minőségellenőrzést, a radioaktív anyagok, hulladékok kezelésének és szállításának figyelemmel kísérését, valamint a teljes körű értékelést pénzügyi vonatkozásban is.


Hozzászólások

ugrás az oldal tetejére