Van pár dolog, ami mindig érdekes beszédtéma, de a legérdekesebbek tudják rendszerint kiváltani a legnagyobb vitákat, konfliktusokat is. Ilyen például a párválasztás, vagy éppen a politika, no nem mellesleg a pénz is… nem mindent érdemes felhozni nagyobb, kevésbé ismert, vagy éppen tudottan nagyhangú társaságban. A pénz tekintetében folyamatosak lehetnek a konfliktusok arról, hogy mennyi is az elég fizetés, milyen munkáért mennyit fizetnek itt és máshol, „bezzegmásországban” nyilván több és még lehetne elég hosszan sorolni, szóval valóban nem könnyű téma. De tény és való, hogy ugyan elvileg a pénz nem boldogít, akkor is segít hozzájutni olyan dolgokhoz az életben, amelyek már igen, szóval a pénz mindenképpen egy szükséges és fontos dolog, no és az sem baj, ha éppen sok van belőle. Nyilván nem érdemes magunkat feleslegesen nagy kiadásokba sem verni, hiszen a mai világban akaratlanul is egyre könnyebben kifolyik a pénz az ember kezéből – de hogyha házat vennél vagy eladnál, vannak kötelező elemek és költségek, különböző tanúsítványok – viszont, például, ha ilyen helyzetben vagy és az energiatanúsítvány ára miatt aggódnál, nézd meg ezt az oldalt!

Náluk egyrészt biztosan nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy egy telefonbeszélgetés vagy ne adj isten, már a személyes kiszállás keretein belül tudnád meg az energiatanúsítvány ára végül, hiszen a teljes árlistájuk elérhető és megnézhető a weboldalukon. Ez biztosan nem fog változni, maximum annyiban, hogyha esetleg nagyon távol laknál valamely nagyobb településtől, akkor adódhat hozzá némi kiszállási díj, ezt viszont már az első telefonálás alkalmával tisztázzák is, így amennyiben nem szimpatikus, természetesen nem kell elfogadnom a szolgáltatást ennyiért. És hogy miért csak bizonyos esetekben kell ilyet fizetned? Nos, nem másért, minthogy ők egy országos kiterjedésű hálózatot működtetnek, így minden nagyobb városban vannak szakembereik, és természetesen a hozzád legközelebbi fogja végezni az energiatanúsítvány kiállítását; így a legkönnyebb nekik, neked pedig a lehető legolcsóbb megoldást tudják biztosítani.

De nem csupán ennyiből áll az előnyük, hiszen számos szempont szerint választunk szolgáltatót ideális esetben, nem csupán az anyagi vonzat a lényeges – hanem a megbízhatóság is, ami pedig legalább ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb az árnál, főleg, ha olyan fontos dologról van szó, mint egy ingatlan eladása vagy vétele. Nem csupán országos a hálózatuk, hanem tényleg szuper az ügyfélfogadási idejük, így minden hétköznap gyakorlatilag 12 órán át keresheted őket, már reggel 8 órától – így biztos, hogy el fogod érni őket és tudnak segíteni, bármilyen kérdéssel is fordulsz hozzájuk. A végösszeg már ennél a beszélgetésnél kiderül, ahogyan érdemes már ilyenkorra néhány alapvető adattal felkészülni a felméretni kívánt ingatlanról, hiszen a gördülékenység kedvéért ezeket már akkor fel is veszik a rendszerükbe.

És ha pedig még nem említettem volna: elképesztően gyorsak! A felmérés végezte után nem több, mint 24 órával már biztos az is, hogy elkészül az energetikai tanúsítvány a házra vagy lakásra, de amennyiben sürgős, kikérhető a leendő azonosító szám és már 12 óra elteltével lekérdezhetővé válik a megfelelő adatbázisból. Úgyhogy akkor sem kell félned, ha valamiért későn jutott eszedbe, hogy szükséged van rá, vagy egyszerűen túl későn jutottál el eddig a pontig – mert náluk nincs olyan, hogy „túl késő”! Ha éppen energetikai tanúsítványra van szükséged és felkeltettem az érdeklődésed, szerintem csak nézz fel a honlapjukra és hívd is őket – csak nyersz vele! Így már végképp beláthatod, hogy nem is olyan magas az energiatanúsítvány ára.